MENU
Het Fonds voor Soest helpt Soester(berger)s bij het waarmaken van hun lokale projecten.

Fondsenbijeenkomst Een tegen eenzaamheid 2021

Fonds voor Soest nodigt u uit voor onze bijeenkomst Een tegen Eenzaamheid op 29 september! 

Meld je aan via info@fondsvoorsoest.nl

Eenzaamheid

Eenzaamheid. Het komt vaker voor dan we denken. Eenzaamheid is voor iedereen anders. We kunnen het niet zien. En het is dichterbij dan je denkt. Ook in Soest en Soesterberg zijn veel mensen eenzaam. In de strijd tegen eenzaamheid zijn gelukkig al veel initiatieven. Ook in onze mooie gemeente zien we in deze moeilijke periode met fysieke onderlinge afstand veel hartverwarmende acties. Wij zijn een sociaal sterke samenleving. Maar het kan nog beter! Misschien wil je helpen met eenzaamheidsbestrijding? Of heb je al een concreet idee?

Het programma 29 september:

  • Spreker : Anja Machielse is filosoof en sociale wetenschapper. Belangrijke thema's in haar werk zijn eenzaamheid en sociaal isolement, sociale weerbaarheid, existentiële problemen en zingevingsvragen.
  • Landelijke initiatieven presenteren zich
  • Een aantal lokale initiatiefnemers presenteren hun ideeën
  • Cheque uitreiking voor de beste initiatieven voor Soest(erberg)

Locatie: Gemeentehuis - Raadzaal

Ontvangst: 17:30 uur 

Afsluiting: 20:30 uur

Zoek je hulp, inspiratie of geld?

Wij zijn samen met de gemeente, SWOS, Stichting Balans en Jumbo-ondernemer Arnaud van de Graaf gestart met het enthousiasmeren van iedereen in Soest en Soesterberg om samen eenzaamheid tegen te gaan. We willen met anderen een lokale coalitie Eén tegen eenzaamheid vormen. En we gaan door met initiatieven! Fonds voor Soest organiseert op 29 september haar Fondsenbijeenkomst, nu geheel gewijd aan Eén tegen Eenzaamheid. Wij zijn die dag te gast in het gemeentehuis van 17.30 – 21.00 uur. En jij bent welkom! Heb je ideeën om eenzaamheid tegen te gaan? Wil je een bestaand initiatief helpen? Wij nodigen je van harte  uit! Samen kunnen we zoveel meer. 

Samen in actie

Wij organiseren deze bijeenkomst met hulp van anderen. Eenzaamheid bestrijden doe je tenslotte samen. In het bijzonder willen wij de gemeente Soest danken voor het ter beschikking stellen van het gemeentehuis. Ook zijn wij Lions Club Soestdijk, Rotaryclub Soest-Baarn en Stichting Kringloopcentrum Spullenhulp erkentelijk voor hun financiële bijdrage. 

Meld je aan voor 20 september via info@fondsvoorsoest.nl  voor de bijeenkomst van 29 september!

Iedereen kan iets doen tegen eenzaamheid. Zet je in!

Met vriendelijke groet,

Bestuur Fonds voor Soest

Stichting Fonds voor Soest

Veenbesstraat 110
3765 BC Soest

info@fondsvoorsoest.nl
Webdesign by RETO Copyright 2022 Fonds voor Soest