MENU
Het Fonds voor Soest helpt Soester(berger)s bij het waarmaken van hun lokale projecten.

Fondsenbijeenkomst Een tegen eenzaamheid 2020 (In verband met corona kon deze bijeenkomst niet doorgaan)

Heb jij een initiatief tegen eenzaamheid? Of wil je een project starten? Kom dan naar de Fondsenbijeenkomst Een tegen Eenzaamheid op 30 september! 

Eenzaamheid

Eenzaamheid. Het komt vaker voor dan we denken. Eenzaamheid is voor iedereen anders. We kunnen het niet zien. En is dichterbij dan je denkt. Ook in Soest en Soesterberg zijn veel mensen eenzaam. In de strijd tegen eenzaamheid zijn gelukkig al veel initiatieven. Ook in onze mooie gemeente zien we in deze moeilijke periode met fysieke onderlinge afstand veel hartverwarmende acties. We zijn een sociaal sterke samenleving. Maar het kan nog beter!

Zoek je hulp, inspiratie of geld?

Daarom zijn wij samen met de gemeente, SWOS, Stichting Balans en Jumbo-ondernemer Arnaud van de Graaf gestart met het enthousiasmeren van iedereen in Soest en Soesterberg om samen eenzaamheid tegen te gaan. We willen met anderen een lokale coalitie Eén tegen eenzaamheid vormen. En we gaan door met initiatieven! Fonds voor Soest organiseert op 30 september haar jaarlijkse Fondsenbijeenkomst, nu geheel gewijd aan Eén tegen Eenzaamheid. Wij zijn die dag te gast in het gemeentehuis van 16.00 – 21.00 uur. En jij bent welkom! Want samen kunnen we zoveel meer. Wij zijn erin geslaagd om de bekendste landelijke fondsen zoals het Oranjefonds, VSBfonds en RCOAK naar Soest te halen. Wij brengen jou met hen in contact. Je gaat naar huis met kennis over fondsenwerving en leert hoe je eenzaamheid effectief kunt bestrijden. 

Kom jij ook?

De Fondsenbijeenkomst van Fonds voor Soest is een bijeenkomst voor mensen en organisaties die zich willen inzetten voor het bestrijden van eenzaamheid. Ben je initiatiefnemer, (sociaal) ondernemer, vereniging of stichting in Soest of Soesterberg? En richt je je net als wij op het verminderen van eenzaamheid bij ouderen en/of bij anderen? Heb je een concreet projectidee? Heb je een speciale vraag over het werven van fondsen voor jouw initiatief? Is het moeilijk om voor de uitvoering van dit idee financiering te vinden? Er zijn talloze fondsen die hiervoor mogelijkheden bieden. Wat zijn fondsen, hoe werken ze en op welke specifieke thema’s richten ze zich? Deze informatieavond bied je de gelegenheid om hierover meer kennis op te doen. 

Doe een pitch en win!

Fonds voor Soest geeft drie lokale initiatieven de gelegenheid zich te presenteren. Ben je initiatiefnemer van een nieuw project dat eenzaamheid bij jongeren en/of ouderen aanpakt? Of ben je al enige tijd met succes actief op het gebied van eenzaamheidsbestrijding? Stuur dan een korte omschrijving van jouw initiatief naar info@fondsvoorsoest.nl, en vermeld je naam en telefoonnummer. Wij nodigen drie initiatiefnemers uit voor een pitch. Misschien ben jij dat wel! Deze drie krijgen in ieder geval een cheque van ons, en de kans zich te presenteren aan de landelijke fondsen.

Samen in actie

Wij organiseren deze bijeenkomst met hulp van anderen. Eenzaamheid bestrijden doe je tenslotte samen. In het bijzonder willen wij de gemeente Soest danken voor het ter beschikking stellen van het gemeentehuis. Ook zijn wij Lions Club Soestdijk, Rotaryclub Soest-Baarn en Stichting Kringloopcentrum Spullenhulp erkentelijk voor hun financiële bijdrage. 

Meld je aan!

Ben je geïnteresseerd? Dan willen we je graag uitnodigen voor de Fondsenbijeenkomst van Fonds voor Soest. Wij  gaan er alles aan doen om jou met kennis en inspiratie naar huis te laten gaan. Zodat jij straks volop inspiratie hebt om voor jouw idee of project met succes financiële middelen te verwerven. Stuur een e-mail naar info@fondsvoorsoest.nl. Vermeld hierbij je naam, een korte omschrijving van je initiatief en je contactgegevens (e-mail/telefoon). En zet datum en tijdstip alvast in je agenda. 

 

Iedereen kan iets doen tegen eenzaamheid. Zet je in!

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur Fonds voor Soest

Stichting Fonds voor Soest

Veenbesstraat 110
3765 BC Soest

info@fondsvoorsoest.nl
Webdesign by RETO Copyright 2024 Fonds voor Soest